Kommune

Ikast Brande Kommune

12.000 år fuld af liv.

Historien taler sit tydelige sprog. Ikast-Brande Kommune er måske ny af navn, men vi har gennem tiden vist, at borgerne i det midtjyske er gjort af et bestemt stof. Her har hærvejen, den jyske højderyg og de mange søer og åer skabt en kulisse, som borgerne har formået at tilpasse sig. Vi er som humlebien, vi flyver – endda højt, selvom naturen taler imod. Væk er den gamle uldjyde, som er skiftet ud til fordel for den globale købmand, og vores fandenivoldske skabertrang har givet et udsyn og vidsyn, som rækker langt ud over kommunens og landets grænser.

Der er mere end 50 kilometer fra syd til nord i kommunen, og en konstant stigning i antallet af tilflyttere gør, at indbyggertallet snart runder de 40.000 indbyggere. Iværksætterånden og det pulserende erhvervsliv trækker mange tilflyttere til Ikast-Brande Kommune. Lige fra den lille virksomhed med få ansatte til virksomheder med over 15.000 ansatte på verdensplan har til huse i kommunen.

 

Her er videnstunge virksomheder, som 

har skabt plads til begejstring for såvel lavt som højtuddannede.

De kulturelle flagskibe har betydet en høj kendskabsgrad uden for kommunen, og vore mange ildsjæle har ofte trukket de store overskrifter i medierne. Musikken, kunsten og sporten har i mange år givet national og international genklang, og vi har ikke været blege for at dyrke både eneren og fællesskabet. Hvad enten vi taler om festivaler, internationale workshops, musicals eller de mange kulturelle tiltag i de små bysamfund, så er det de rebelske og skæve idéer som råder – janteloven er sat ud af kraft.

Ikast-Brande Kommune er måske den lille i forhold til vore naboer, men hårdt arbejde og målrettethed får humlebien til at summe, og mon ikke den flyver endnu højere!

Link til Ikast brande kommune